ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Ηλείας

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Ηλείας & Ανταρσία στο Δήμο Πύργου

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΣ

          

                                               ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΣ          

1. Ζούμε σε εποχή πρωτοφανούς επίθεσης κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ (εφαρμογή του μνημονίου 3, φορολογικό νομοσχέδιο, επίθεση εργοδοσίας στους χώρους δουλειάς κλπ.), που λεηλατεί κυριολεκτικά τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. 1,5 εκατομμύριο άνεργοι, νέοι,  αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες, μετανάστες αντιμετωπίζουν μια δραματική κατάσταση. Για πολλά εκατομμύρια λαού στην Ελλάδα, η μάχη της επιβίωσης έχει γίνει καθημερινή και σκληρή.

2. Ζούμε επίσης το τράβηγμα της ρεφορμιστικής Αριστεράς και ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ σε θέσεις νομιμοφροσύνης και πλήρους ενσωμάτωσης, και τη γενικότερη τρομοκράτηση της Αριστεράς και του κινήματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε διαδικασία ταχύτατης ενσωμάτωσης στο αστικό πολιτικό σύστημα. Ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται με τίποτα να βγάλει την Ελλάδα έξω από το ευρώ και την ΕΕ, συμβάλλοντας στο να δένει πιο σφικτά γύρω από το λαό το λουρί της αστικής προπαγάνδας, ότι «έξοδος σημαίνει καταστροφή».

3. Μια άλλη Αριστερά αντικαπιταλιστική επαναστατική, ενός ταξικά ανασυγκροτημένου, εργατικού και λαϊκού κινήματος, είναι αναγκαία.

Στο επόμενο διάστημα πρέπει να ενισχύσουμε και να συμβάλλουμε αποφασιστικά στους αγώνες που βρίσκονται σε εξέλιξη ή πρόκειται να ξεσπάσουν.

Για την  ανεργία.

Για την πάλη για τις συλλογικές συμβάσεις– φτώχεια – εργασιακά δικαιώματα της νεολαίας.

Για την έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ.

Για την  μάχη ενάντια στο ξεπούλημα και στη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, των δημόσιων αγαθών, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και στις απολύσεις στο δημόσιο.

4. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι στόχος μας είναι ο αντικαπιταλιστικός πόλος – μέτωπο, για τον οποίο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ένα σημαντικό κι ελπιδοφόρο βήμα μπροστά. Είναι αναγκαίο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να πάρει πρωτοβουλία για την αγωνιστική και πολιτική συμπόρευση όλων των μαχόμενων αντικαπιταλιστικών, αντιΕΕ, αντιιμπεριαλιστικών και αντιδιαχειριστικών δυνάμεων, που έχουν διαχωριστεί έμπρακτα και από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

5. Σ’ αυτά τα πλαίσια θεωρούμε ότι ανακοινώσεις όπως αυτές της ΑΡΕΝ φοιτητικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ που αναρτήθηκε στα ΤΕΙ Πύργου δείχνουν πολιτικό αμοραλισμό, για να μην πούμε προβοκατόρικές ενέργειες . Είναι γνωστό ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράζεται  στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, μέσα από την φοιτητική παράταξη των ΕΑΑΚ, που δεν έχει καμιά πολιτική σχέση με ΑΡΕΝ και ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Στην ανακοίνωση της η ΑΡΕΝ αναφέρει ψευδέστατα ότι αυτή αποτελεί και χώρο έκφρασης άλλων αριστερών δυνάμεων όπως  π.χ  ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

ΠΥΡΓΟΣ  19 / 02 / 2013                      

Advertisements

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: